Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Ženšen nepravý

Další názvy:
Panax notoginseng
Podle čínských norem tienchi není středověká bylina, poprvé byla popsána před asi 400 lety v LiShi-Zhenově „Ben Cao Gang Mu“ (přibližně 1590 našeho letopočtu). Pěstuje se převážně v jižní Číně v provincii Junnan, Guangxi a Guangdong v nadmořských výškách 800-1000 m. Tienchi je blízce příbuzný asijskému a americkému ženšenu. Ženšen nepravý obsahuje saponiny, protopancadiol, ginsenosidy, silice, flavonoidy, fytosteroly, polysacharidy, aminokyseliny a z minerální látek hlavně železo a vápník. Ženšen nepravý stimuluje imunitní systém, snižuje hladinu cukru, tuku a cholesterolu, zastavuje vnější i vnitřní krvácení, rozšiřuje periferní cévy a má antibakteriální, protizánětlivé a diuretické vlastnosti.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?