Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Vrcholák myrobalánový

Další názvy:
Terminalia bellirica, Mandlovník, mandle
Jedná se o rostlinu vlhkých lesnatých oblastech Indie. K léčbě se využívají především její plody a dužnaté oplodí. Česky je známý i pod názvem mandlovník. Obsahuje třísloviny, kyseliny gallovou, ellagovou a chebulagovou. Tato rostlina se využívá při léčbě křečových žil a hemeroidů, dále posiluje imunitní systém, podporuje trávicí systém: zánět jater, průjem, zácpa, léčí kožní onemocnění (olej získaný ze semen), podporuje kardiovaskulární systém: srdeční selhání, vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol a také podporuje dýchací systém: infekce horních a dolních. dýchacích cest, kašel, bolest v krku

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?