Vlašský ořech
Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který je bohatý na živiny. Je skvělým doplňkem při držení diety a dodání zdravých tuků. I když je tento ořech konzumován už velmi dlouhou dobu, na jeho zdravotní účinky se přišlo později. Výhodou je, že ořešák není náročný na pěstování a jeho plody sklizené na podzim se uchovávají na temném místě. Vlašský ořech obsahuje zdravé tuky: mononenasycené a polynenasycené tuky, omega.-3 mastné kyseliny, bílkoviny, sacharidy, železo, sodík, mangan, měď, hořčík, fosfor, vitamín B6, E. Účinky vlašského ořechu jsou pro organismus výjimečné, protože působí jako antioxidant, podporuje zdraví kardiovaskulárního systému: snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů, snižuje riziko onemocnění žlučníku, podporuje zdraví kostí, snižuje riziko mrtvice a podporuje zdraví prospěšné bakterie ve střevě.