Brusinkový olej
Zařazení:
Další názvy:
Vaccinium Macrocarpon Seed Oil
Brusinkový olej je za studena lisován ze semen brusinek a má žlutozelenou barvu. Je bohatým zdrojem mastných kyselin, přičemž poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin je v oleji vyvážený. Brusinkový olej se vyznačuje vysokým obsahem vitamínu E a velkým množstvím antioxidantů.
Tento výživný olej má široké využití v kosmetice a péči o tělo. Díky svým antioxidačním vlastnostem se výborně hodí pro péči o pokožku. Zvyšuje elasticitu a pevnost pokožky a efektivně bojuje proti jejímu stárnutí. Olej se lehce vstřebává, zlepšuje hydrataci pokožky zklidňuje ji a pomáhá chránit před sluncem. Přidává se zejména do krémů, pleťových vod či balzámů na rty.
Olej je vhodný také k péči o ústní dutinu, jelikož má antibakteriální účinky a efektivně tak dokáže odstranit bakterie v ústech.
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?