Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Skořice

Další názvy:
Cinnamomum tamala
Skořice je kůra stromu Skořicovníku cejlonského, najdeme také ale Skořicovník čínský nebo Skořicovník tamala, který roste na úpatí Himalájí. Skořice patří mezi nejstarší koření na světě. Zmínky o ni najdeme už 4000 let před n. l. v Číně. Odtud se dostala do Evropy a Egypta. Dnes o skořici víme, že je to nejen koření, ale také pomocník při léčbě mnoha onemocnění.

Skořice se v tradiční čínské medicíně používá k minimalizaci příznaků nachlazení a chřipky a v kombinaci s medem ve snídaňové kaši získáte perfektní zahřívací kombinaci s protiplísňovými vlastnostmi. Jedná se o zahřívací a protizánětlivou potravinu. Proto je také skořice společně s hřebíčkem součástí ústních vod a zubních past, kde pomáhá předcházet zánětům dutiny ústní. Dále skořice stabilizuje hladinu krevního cukru, urychluje metabolismus, mírní nadýmání, snižuje krevní tlak a podporuje mozkovou činnost. Kromě toho skořice může působit jako afrodiziakum.


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?