Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Rybí Collagen typu I

Rybí kolagen je většinou I.typu a jedná se o kolagenový protein získaný z ryb. Kolagen I. typu se vyskytuje všude v těle mimo chrupavkové tkáně. Tvoří až 70% naší pokožky. Rybí kolagen se extrahuje z rybí kůže, šupin, ploutví a kostí. Důležité je sledovat zdroj rybího kolagenu, aby pocházel z ulovených ryb, které obsahují méně rtuti, neobsahují pesticidy a antibiotiky (u ryb z farem hrozí, že to obsahují).
Rybí kolagen I.typu obsahuje glycin, prolin a sodík.

Má protizánětlivé, antibakteriální a antioxidační účinky. Pomáhá proti stárnutí pokožky, snižuje počet vrásek. Zlepšuje hydrataci pokožky, zlepšuje její pružnost. Může snížit výskyt celulitidy. Pomáhá hojení kůže a zlepšuje stav jizev. Podporuje pevnost a sílu kostí, brání úbytku kostní hmoty (osteoporóze). Může stabilizovat hladinu cukru v krvi. 


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?