Pyl perga
Zařazení:
Další názvy:
Včelí pyl, Perga, Svatojánský chléb
Včelí pyl Perga (můžeme znát i pod názvem včelí chléb) je bezesporu komplexní potravina, protože obsahuje vitamíny, minerály, enzymy a živiny. A jak Perga vzniká? Včely své zásoby naskládají do buněk pláství a pyl pak zajišťují a konzervují včelím voskem a medem. Následně pyl prochází dlouhým procesem fermentace. Fermentace se děje v plástech s trochou medu. Jde v podstatě o včelí pyl, který zůstal chvíli uvnitř úlu a došlo k přirozenému kvašení. Pyl je pro včely velmi podstatný, protože to je jejich obživa. I proto se mu přezdívá včelí nebo také svatojánský chléb.
Jedná se o produkt, který je zvlášť vhodný pro vegeteriány. Díky fermentaci má Perga ve srovnání s včelím pylem až 4 krát vyšší biologickou dostupnost.
Jedná se o produkt, který je zvlášť vhodný pro vegeteriány. Díky fermentaci má Perga ve srovnání s včelím pylem až 4 krát vyšší biologickou dostupnost.
Produkty, kde tuto látku naleznete
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?