Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Přírodní astaxanthin

Další názvy:
Zanthin ®, Haematococcus pluvialis extraktu

Astaxanthin je přirozeně vyskytující se karotenoid. Je získaný z extraktu Haematococcus pluvialis, což je kultivovaná mikrořasa. Tato řasa je bohatým zdrojem astaxanthinu. Řasa se zpracovává ve specializovaném zařízení (dochází k tepelnému rozkladu uhlovodíků s delším řetězcem na uhlovodíky s kratším řetězcem) a suší se, díky čemuž se zachovává obsah astaxanthinu. Vyskytuje se v řase Haematococcus pluvialis.

antioxidační, protizánětlivé účinky, udržuje hydrataci pokožky, snižuje fyzické vyčerpání, předchází poškození svalů, snižuje riziko srdečního infarktu a kardiovaskulárních onemocnění, snižuje příznaky zánětu kloubů (revmatoidní artritidy), zlepšuje plodnost u mužů, zmírňuje oxidační účinky cukrovky, reguluje imunitní reakci organismu, chrání sliznici žaludku před vředy a h. pylori, chrání před poškozením UV záření, chrání oči před zánětem způsobeným bakteriemi, snižuje onemocnění jater a snižuje poškození mozku, urychluje léčbu poranění mozku.


Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?