Prášek z ječmene
Zařazení:
Další názvy:
Mladý ječmen, Barley grass
Ječmen patří mezi nejpěstovanější obilí ve světě. Při zpracování ječmene se odstraňuje pouze vnější skořápka, která je nepoživatelná, díky čemuž zůstanou otruby a klíčky nedotčené. Ječmen je bohatý na živiny.
Prášek z ječmene obsahuje antioxidanty, vlákninu, enzymy, aminokyseliny a kyselinu listovou, pantothenovou a propionovou, a v poslední řadě i karotenoidy.
Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje zdraví trávicího systému, působí proti zácpě, podporuje zdraví kardiovaskulárního systému, snižuje cholesterol v krvi a udržuje hladinu dobrého cholesterolu a pomáhá snižovat krevní tlak. Má antioxidační účinky a zbavuje tělo škodlivých volných radikálů, posiluje imunitní systém,Z zvyšuje pocit sytosti, snižuje chuť k jídlu a pomáhá udržovat zdraví kostí.
Prášek z ječmene obsahuje antioxidanty, vlákninu, enzymy, aminokyseliny a kyselinu listovou, pantothenovou a propionovou, a v poslední řadě i karotenoidy.
Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje zdraví trávicího systému, působí proti zácpě, podporuje zdraví kardiovaskulárního systému, snižuje cholesterol v krvi a udržuje hladinu dobrého cholesterolu a pomáhá snižovat krevní tlak. Má antioxidační účinky a zbavuje tělo škodlivých volných radikálů, posiluje imunitní systém,Z zvyšuje pocit sytosti, snižuje chuť k jídlu a pomáhá udržovat zdraví kostí.
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?