Polyfenoly z jablečného extraktu
Zařazení:
Jablko je ovoce, které roste na stromech. Díky své nenáročnosti na pěstování je oblíbeným ovocem. Existuje mnoho odrud, které se vyznačují různou barvou od zelené až po červenou, chuťově je jablko sladké. Jablko obsahuje vlákninu, vitamíny A, C, K, E, mangan, draslík, měď, fosfor, vápník a polyfenoly.
Polyfenoly jsou chemické látky, které se přirozené vyskytují v rostlinách. Existuje přes 500 polyfenolů. Polyfenoly se dělí do základních skupin jako jsou flavonoidy, stilbeny, fenolové kyselin, lignany.
Jablečené polyfenoly jsou organické sloučeniny nacházející se v jablkách. Většina jablečných polyfenolů se nachází ve slupce patří tam např. phloridzin.
Polyfenoly z jablečného extraktu mají antioxidační účinky a pomáhají tělu bojovat proti volným radikálům. Dále mají antibakteriální a protizánětlivé účinky. Rostlinné polyfenoly pomáhají snižovat projevy stárnutí. Mohou pomoci snížit inzulínovou rezistenci, snižují hladinu cholesterolu v krvi a snižují krevní tlak. Působí preventivně proti paradontóze. Snižují riziko rakoviny tlustého střeva. Pomáhají snížit příznaky sezónní alergie.
Polyfenoly jsou chemické látky, které se přirozené vyskytují v rostlinách. Existuje přes 500 polyfenolů. Polyfenoly se dělí do základních skupin jako jsou flavonoidy, stilbeny, fenolové kyselin, lignany.
Jablečené polyfenoly jsou organické sloučeniny nacházející se v jablkách. Většina jablečných polyfenolů se nachází ve slupce patří tam např. phloridzin.
Polyfenoly z jablečného extraktu mají antioxidační účinky a pomáhají tělu bojovat proti volným radikálům. Dále mají antibakteriální a protizánětlivé účinky. Rostlinné polyfenoly pomáhají snižovat projevy stárnutí. Mohou pomoci snížit inzulínovou rezistenci, snižují hladinu cholesterolu v krvi a snižují krevní tlak. Působí preventivně proti paradontóze. Snižují riziko rakoviny tlustého střeva. Pomáhají snížit příznaky sezónní alergie.
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?