Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Organický třtinový cukr

Organický třtinový cukr je nerafinovaný cukr, který má odstraněné pesticidy, které způsobují rakovinu a jsou škodlivé pro životní prostředí. Třtinový cukr se vyrábí z cukrové třtiny. Vyznačuje se světlou barvou a plnou chutí cukrové třtiny, protože je méně zpracován a proto si zachová i mnoho živin přítomných v cukrové třtině. Skládá se ze sacharózy, fruktózy a glukózy. Obsahuje polyfenoly, vápník, draslík, hořčík, železo, měď, zinek, mangan, vitamín A, B, 17 aminokyselin a antioxidanty. Slouží jako náhražka cukru díky nízkému glykemickému indexu. 

Má antioxidační účinky. Podporuje funkci jater a sleziny. Dodává tělu energii, zlepšuje soustředění a paměť. Zvyšuje krevní tlak. 

Při nadměrném užívání třtinového cukru může dojít ke zvýšení hodnoty cukru v krvi a může dojít ke tloustnutí.

Lidé se s cukrovkou a alergií na cukr by se měli užívání třtinového cukru vyvarovat. 

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?