Meduňková voda
Zařazení:
Další názvy:
Melissa Officinalis Leaf Water, Lemon Balm Water
Meduňková voda se získává parní destilací listů meduňky. Jedná se o zklidňující, relaxační tonikum s blahodárným, hydratačním účinkem.
Voda z listů meduňky má antioxidační, antibakteriální a antivirové vlastnosti. Zlepšuje stav pokožky při zánětech, alergiích a dermatitidě. Pomáhá při hojení, díky čemuž je oblíbeným přírodním prostředkem na bodnutí hmyzem, řezné rány a odřeniny. Používá se také k léčbě spálenin od slunce. Obklady z meduňkové vody pomáhají zmírnit svědění, zarudnutí kůže a otoky. Díky svým antioxidačním vlastnostem pomáhá zpomalit proces stárnutí. Je vhodná i pro suchou a citlivou pokožku.
Vůně meduňkové vody pomáhá při nervových poruchách, depresích a nespavosti. Posiluje mozek a nervy. Uvolňuje mysl i tělo a pomáhá při úzkosti a únavě. Lze použít jako přísadu do koupele ke zmírnění stresu nebo nastříkat např. na povlečení a oblečení.
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?