L-Arginine
Zařazení:
L-Arginin je semiesenciální aminokyselina, kterou si v určitých případech tělo není schopnost vytvořit samo. Jedná se o případy, kdy je organismus vystaven nějakému chronickému onemocnění nebo v období růstu a vývinu. Proto je důležité tuto aminokyselinu tělu dodávat. Najdeme se ho samozřejmě v potravinách jako jsou ořechy, cizrna, kuřecí a hovězí maso, mořské plody a hnědá rýže. L-arginine je známý pro svůj příznivý vliv na celý kardiovaskulární systém, protože pomáhá rozšiřovat cévy. L-arginin nejprve vytváří oxid dusnatý a ten pak pomáhá průchodnosti cév. To má za následek snížení krevního tlaku. Kromě používání k poklesu krevního tlaku také pomáhá snižovat hladinu krevního cukru, urychluje regenerační procesy, zlepšuje prokrvení a zásobování mozku a srdce kyslíkem.