Kyselina ellagová
Zařazení:
Další názvy:
Ellagic acid
Kyselina ellagová je polyfenolová sloučenina nebo mikronutrient, který se nachází v ovoci a zelenině. Kyselina ellagová je známá svými antioxidačními vlastnostmi. Odstraňuje toxiny z těla a chrání před volnými radikály. Rostliny tuto sloučeninu produkují jako obranný mechanismus proti škůdcům a infekcím. Kyselina ellagová se častěji vyskytuje v bobulích, podobně jako jiné antioxidanty. Je obsažena v jahodách, ostružinách, malinách, brusinkách, granátovém jablku, ale také ji obsahují vlašské a pekanové ořechy.
Kyselina ellagová může zpomalit růst nádorových buněk a je také účinná v léčbě zánětů a redukci vrásek.
Kyselina ellagová může zpomalit růst nádorových buněk a je také účinná v léčbě zánětů a redukci vrásek.