Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Květová voda z levandule hybridní

Další názvy:
Lavandula Hybrida Flower Water
Květová voda neboli hydrolát je přírodní produkt vznikající destilací rostlin. Květová voda bývá označována také jako aromatická nebo esenciální voda a má velmi široké využití nejen v kosmetice, ale i v aromaterapii, je vhodná při léčbě ekzémů, popálenin, otoků, opruzenin či alergií a také najde své uplatnění v kuchyni při vaření nebo pečení. Co se týče kosmetiky a péče o tělo, můžete květovou vodu použít při koupeli, k čištění a osvěžení pleti, k výrobě pleťových masek, je přísadou krémů, tělových mlék. Také lze použít jako ústní vodu, jelikož přispívá ke zdraví zubů a dásní.

Levandule hybridní, označována jako lavandin, je kříženec levandule lékařské a levandule širokolisté. Pěstuje se v nížinách a vypadá velmi podobně jako pravá levandule, ale produkuje dvakrát více květů, má dřevitější stonky a o něco silnější vůni. Květová voda z levandule hybridní podporuje zdraví pokožky, pomáhá tónovat pokožku a je účinná proti akné a nadměrné produkci kožního mazu.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?