Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Hydrolyzovaný kolagen typu I a III (hovězí)

Kolagen je protein, který se hojně vyskytuje v lidském těle i u mnoha zvířat. Slouží jako hlavní stavební kámen kůže, kostí, šlach, svalů a vazů. Hovězí kolagen se získává z krav, jejichž kosti a jiné vedlejší produkty jsou vařené ve vodě, kdy se následně kolagen extrahuje, suší a rozemele na prášek. Je hodně oblíbený jako doplněk a jako přídatná potravinářská látka. Hovězí kolagen zvyšuje kolagen typu I a III v těle. Doplňky se vyskytují ve formě želatiny a hydrolyzovaného kolagenu. Hydrolyzovaný kolagen je kolagen, který má po řadě chemických reakcí kratší molekulové řetězce štěpených látek, díky tomu je snadněji absorbován tělem a hlavně si tělo z hydrolyzovaného kolagenu efektivněji vybere potřebné látky. 
Vyskytuje se v tkání kráv. 

Mezi účinky hovězího kolagenu patří podpora elasticity kůže, redukce vrásek. Zvyšuje hydrataci kůže. Zmírňuje příznaky osteoartrózy - kloubní onemocnění, při kterém dochází k poruše obnovy kloubní chrupavky. Zabraňuje úbytku kostní hmoty a pomáhá při řídnutí kostí.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?