Kokosový cukr
Zařazení:
Kokosový cukr vypadá jako třtinový cukr a má výraznou karamelovou chuť. Nejčastěji pochází z Filipín a jiných částech jihovýchodní Asie. Vyrábí se z mízy kokosové palmy. Získává se řezem na květu kokosové palmy a sběrem tekuté mízy do nádob. Tato kapalina se pak zahřívá, dokud se většina vody neodpaří. Konečným výsledkem je hnědý cukr.
Kokosový cukr prochází malým zpracováním, takže stejně jako ostatní nerafinované cukry si zachovává některé z přírodních vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Hlavní výhodou kokosového cukru je, že není uměle zpracován, kterým prochází bílý cukr. Kokosový cukr je zcela přírodní produkt a nezískává se žádným typem rafinačního procesu.
Tento cukr je z hlediska chuti a kalorií docela podobný běžnému cukru. Oproti bílému cukru má o polovinu menší glykemický index. GI kokosového cukru je 35. Tuto variantu můžete vyzkoušet, pokud již zkoušíte různé varianty cukru a plánujete se vzdát bílého cukru jednou provždy.
Kokosový cukr prochází malým zpracováním, takže stejně jako ostatní nerafinované cukry si zachovává některé z přírodních vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Hlavní výhodou kokosového cukru je, že není uměle zpracován, kterým prochází bílý cukr. Kokosový cukr je zcela přírodní produkt a nezískává se žádným typem rafinačního procesu.
Tento cukr je z hlediska chuti a kalorií docela podobný běžnému cukru. Oproti bílému cukru má o polovinu menší glykemický index. GI kokosového cukru je 35. Tuto variantu můžete vyzkoušet, pokud již zkoušíte různé varianty cukru a plánujete se vzdát bílého cukru jednou provždy.
Produkty, kde tuto látku naleznete
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?