Kokosový cukr
Zařazení:
Kokosový cukr vypadá jako třtinový cukr a má výraznou karamelovou chuť. Nejčastěji pochází z Filipín a jiných částech jihovýchodní Asie. Vyrábí se z mízy kokosové palmy. Získává se řezem na květu kokosové palmy a sběrem tekuté mízy do nádob. Tato kapalina se pak zahřívá, dokud se většina vody neodpaří. Konečným výsledkem je hnědý cukr.
Kokosový cukr prochází malým zpracováním, takže stejně jako ostatní nerafinované cukry si zachovává některé z přírodních vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Hlavní výhodou kokosového cukru je, že není uměle zpracován, kterým prochází bílý cukr. Kokosový cukr je zcela přírodní produkt a nezískává se žádným typem rafinačního procesu.
Tento cukr je z hlediska chuti a kalorií docela podobný běžnému cukru. Oproti bílému cukru má o polovinu menší glykemický index. GI kokosového cukru je 35. Tuto variantu můžete vyzkoušet, pokud již zkoušíte různé varianty cukru a plánujete se vzdát bílého cukru jednou provždy.
Kokosový cukr prochází malým zpracováním, takže stejně jako ostatní nerafinované cukry si zachovává některé z přírodních vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Hlavní výhodou kokosového cukru je, že není uměle zpracován, kterým prochází bílý cukr. Kokosový cukr je zcela přírodní produkt a nezískává se žádným typem rafinačního procesu.
Tento cukr je z hlediska chuti a kalorií docela podobný běžnému cukru. Oproti bílému cukru má o polovinu menší glykemický index. GI kokosového cukru je 35. Tuto variantu můžete vyzkoušet, pokud již zkoušíte různé varianty cukru a plánujete se vzdát bílého cukru jednou provždy.
Produkty, kde tuto látku naleznete
Blog
Zázvor: Koření s tisíci zdravotními benefity
Zázvor, kořen rostliny Zingiber officinale, je po tisíce let známý nejen pro svou výraznou, kořeněnou chuť, ale i pro své léčivé vlastnosti. Jeho používání se datuje do starověkých civilizací v Asii, především v Číně a Indii, kde byl ceněn jako lék na různé zdravotní problémy. Zázvor se stal základní složkou nejen kuchyně, ale i tradiční medicíny po celém světě.
Podzimní únava: Proč přichází a jak s ní bojovat
S příchodem podzimu mnoho lidí pociťuje zvýšenou únavu, pokles energie a nálady. Chladnější dny, kratší doba slunečního svitu a změny v našem denním režimu mohou výrazně ovlivnit naši pohodu. Tento fenomén je znám jako podzimní únava a může se projevovat fyzickou únavou, nedostatkem motivace, ospalostí nebo i lehkými příznaky deprese. Jak ale proti této únavě bojovat a vrátit se zpět do rovnováhy?
Skořice: Vůně a zdraví v jednom
Skořice je koření, které provází lidskou kulturu už po tisíciletí. Je nejen oblíbená pro svou sladkou a kořeněnou vůni, ale také pro své mnohostranné zdravotní přínosy. Tento aromatický klenot má své místo v kuchyních po celém světě, ale co možná nevíte, je, že skořice byla ceněna i jako léčivá látka už od starověku.
Mikrokrystalický hydroxyapatit vápenitý: Klíčový minerál pro zdraví kostí a zubů
Mikrokrystalický hydroxyapatit vápenatý (Microcrystalline Hydroxyapatite, MCHA) je přírodní forma vápníku, která je hojně využívána k podpoře zdraví kostí a zubů. Tento minerál je jednou z hlavních složek lidské kostry a dává kostem jejich pevnost a strukturu. Hydroxyapatit je také přirozeně přítomen ve zubech, kde přispívá k jejich tvrdosti.