Kardamom
Zařazení:
Kardamom obsahuje řadu významných látek – éterické oleje, významné organické kyseliny, vitamíny a minerály např. vitamíny skupiny B, vápník, hořčík, železo a mnohé další. Nejčastěji se využívá jako dochucovadlo do jídel a nápojů.
Podporuje uvolnění křečí v trávicím systému, chrání žaludeční sliznici a zmírňuje pálení žáhy. Zvyšuje chuť k jídlu a má kladný vliv na funkci jater. Používá se při zácpě a plynatosti.Pozitivně ovlivňuje nervovou soustavu. Podporuje funkci mozku a paměti.
Podporuje uvolnění křečí v trávicím systému, chrání žaludeční sliznici a zmírňuje pálení žáhy. Zvyšuje chuť k jídlu a má kladný vliv na funkci jater. Používá se při zácpě a plynatosti.Pozitivně ovlivňuje nervovou soustavu. Podporuje funkci mozku a paměti.