Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Kajenský pepř

Další názvy:
Cayenne pepper

Kajenský pepř je aromatické koření získané z papriky Capsicum annuum. Koření se vytváří sušením a mletím čerstvých červeně zbarvených paprik. Mírně pálivá (30 000 až 50 000 jednotek Scoville) a běžně používaná k přípravě kořeněných jídel.

Také se někdy používá k léčbě bolesti svalů a kloubů. Obsahuje látku známou jako kapsaicin, která dává koření „pálivost“ a vytváří pocit pálení na jakékoli tkáni, se kterou přichází do styku. Pokud je kapsaicin dodán ve správné koncentraci, má terapeutický účinek a vyvolává biochemickou reakci, která je analgetická (úleva od bolesti) a protizánětlivá. Když se kapsaicin používá proti bolesti, nejčastěji se vyskytuje v mastech nebo je přidáván do transdermálních náplastí. Kajenský pepř se také někdy používá za předpokladu, že může zlepšit vaše kardiovaskulární systémsnížit krevní tlak nebo podpořit redukci tuku.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z