Olej z plodů rakytníku řešetlákového
Zařazení:
Další názvy:
Hippophae Rhamnoides Fruit Oil
Olej z plodů rakytníku řešetlákového se získává lisováním za studena nebo macerací (výluhem) a má tmavě oranžovou barvu. Oplývá vysokým obsahem zdraví prospěšných látek a jeho použití je velmi rozmanité. Rakytníkový olej má uklidňující, antibakteriální a protizánětlivé účinky, zvyšuje přirozenou obranyschopnost těla, má příznivý vliv na kardiovaskulární systém a trávení, a blahodárně působí na pokožku.
Je vynikajícím zdrojem mastných kyselin (Omega 3, 6, 9) a vitamínů. Bohatě je v oleji zastoupen zejména antioxidační vitamín E, který regeneruje pokožku, dodává jí mladistvý vzhled a celkově zlepšuje její kvalitu. Dále olej obsahuje vitaminy A, B, C, D, F, K a P.
V kosmetice se používá především k péči o pokožku a vlasy. Je velmi prospěšný při zánětech ústní dutiny a parodontóze, a proto se přidává i do zubních past.
Je vynikajícím zdrojem mastných kyselin (Omega 3, 6, 9) a vitamínů. Bohatě je v oleji zastoupen zejména antioxidační vitamín E, který regeneruje pokožku, dodává jí mladistvý vzhled a celkově zlepšuje její kvalitu. Dále olej obsahuje vitaminy A, B, C, D, F, K a P.
V kosmetice se používá především k péči o pokožku a vlasy. Je velmi prospěšný při zánětech ústní dutiny a parodontóze, a proto se přidává i do zubních past.
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?