Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Harpagophytum procumbnes

Další názvy:
Harpagofyt radix, Čertův dráp
Harpagophytum procumbnes neboli Čertův dráp pochází z jižní Afriky, konkrétně z pouště Kalahari. Jde o plazivý sukulent, který kvete tmavě růžovými květy a na plodech jsou drobné háčky. Odtud název Čertův dráp. Původní obyvatele jižní Afriky sukulent používali k posílení celého těla, a dnes je známý jako lék na zánětlivá onemocnění pohybového aparátu a bolesti zad. Čertův dráp má analgetické, antibakteriální, protizánětlivé diuretické a očistné vlastnosti. V západní medicíně se používá jako lék na artritidu a revmatismus. Je dostupný ve formě prášků nebo mastí. Ve všech zemích, kde se rostlina vyskytuje (Jihoafrická republika, Botswana a Namibie) je chráněná. Nicméně Čertův dráp není vhodný pro těhotné a kojící ženy.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?