Glukosamin sulfát
Zařazení:
Glukosamin je přírodní látka, která se nachází v lidském těle, konkrétně v tekutině kolem kloubů. Glukosamin je předchůdcem komplexních proteinů nazývaných glykosaminoglykany - hlavní složka chrupavky, která absorbuje nárazy a tlumí naše klouby při pohybu.
2KCl část sloučeniny glukosamin sulfát 2KCl je jednoduše chlorid draselný, jedná se o nesodnou sůl, která se používá ke stabilizaci glukosaminu.
. Tělo ho používá k výrobě dalších látek, které se podílejí na stavbě šlach, vazů a chrupavek, které obklopují klouby. Nachází se také v tvrdé skořápce měkkýšů. Doplňky stravy, které obsahují glukosamin sulfát se často kombinují s přísady v podobě chondroitinu nebo chrupavky žraloka. Zatím nejsou důkazy, že tyto složky přinášejí výhodu. Je široce používaný ke zmírnění bolestí u lidí s osteoartrózou, která vzniká při rozpadu chrupavky. Užívá se ústně proti ztrátě hmotnosti, bolesti kloubů způsobené léky, stavu močového měchýře nazývaného intersticiální cystitida, bolesti čelistí, bolesti kloubů včetně bolesti kolene, bolesti zad a roztroušené sklerózy.
2KCl část sloučeniny glukosamin sulfát 2KCl je jednoduše chlorid draselný, jedná se o nesodnou sůl, která se používá ke stabilizaci glukosaminu.
. Tělo ho používá k výrobě dalších látek, které se podílejí na stavbě šlach, vazů a chrupavek, které obklopují klouby. Nachází se také v tvrdé skořápce měkkýšů. Doplňky stravy, které obsahují glukosamin sulfát se často kombinují s přísady v podobě chondroitinu nebo chrupavky žraloka. Zatím nejsou důkazy, že tyto složky přinášejí výhodu. Je široce používaný ke zmírnění bolestí u lidí s osteoartrózou, která vzniká při rozpadu chrupavky. Užívá se ústně proti ztrátě hmotnosti, bolesti kloubů způsobené léky, stavu močového měchýře nazývaného intersticiální cystitida, bolesti čelistí, bolesti kloubů včetně bolesti kolene, bolesti zad a roztroušené sklerózy.
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?