Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Ginkgo flavonové glykosidy

Jsou antioxidanty přítomné v ginkgo bilobě (jinan dvoulaločný - rostlina pocházející z Číny), které působí preventivně proti poškození buněk a často způsobují degenerativní nemoci u starších osob.

Mají antioxidační účinky. Mají pozitivní vliv u lidí s Alzheimerovou chorobu u kterých mají vliv na průběh a postup této nemoci. Podporuje průtok krve mozkem a dochází tak k podpoře mozkových funkcí. Podporují průtok krve v srdečním svalu, a tím předchází srdečním onemocněním a vzniku krevních sraženin. Mají protizánětlivé účinky, pomáhají se snížením zánětlivých markerů u lidí s těmito nemocemi: zánětlivé onemocnění kloubů (artritida), střevní onemocnění, rakovina, srdeční nemoci a mrtvice. Snižují příznaky úzkosti a deprese, díky jejich antioxidačním vlastnostem.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?