Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Fermentační filtrát z kořene ředkviček s bakterií leuconostoc

Další názvy:
Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate
Fermentační filtrát z kořene ředkviček s bakterií leuconostoc je konzervační látka, která vzniká fermentací kořenů ředkvičky s mikroorganismy leuconostoc, což jsou bakterie kyseliny mléčné. Tato konzervační látka se vyskytuje ve formě čiré nebo světle žluté kapaliny, jejíž malá množství se používají v kosmetice k ochraně před širokou škálou škodlivých látek, které mohou kontaminovat daný produkt nebo změnit jeho účinnost. Také zvyšuje stabilitu a životnost přípravku. Sloučeniny, o kterých se předpokládá, že jsou zodpovědné za konzervační účinek této látky, jsou kyselina salicylová a amonná sůl. 

Fermentační filtrát z kořene ředkviček s bakterií leuconostoc má přirozeně antimikrobiální vlastnosti, aktivní složkou je peptid, který se uvolňuje z bakterií leuconostoc během procesu fermentace. Působí také jako účinný zvlhčovač.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?