Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Choroš

Další názvy:
Polyporus, Polyporus umbellatus
Choroš patří do dřevokazných hub, které rostou na kmenech stromů. V Evropě se zaznamenává asi 16 druhů těchto hub. Z těchto 16 druhů jsou jedlé pouze dvě. Choroš je tradičně využíván v čínské medicíně, protože má celou řadu pozitivních účinků na organismus. V první řadě je to přírodní antibiotikum a výborný lék na močové cesty, jelikož působí diureticky, je tedy vhodný i jako podpůrná léčba otoků nebo ledvinových kamenů. Dalším benefitem této houby je, že působí příznivě na imunitní systém a chrání játra a podporuje rekonvalescenci v léčbě cirhózy. V neposlední řadě má Choroš antibakteriální a antivirové vlastnosti.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?