Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Chia semínka

Další názvy:
Chia seeds

Chia semínka známe hlavně díky tradičnímu chia pudingu. Svými hydrofilními vlastnostmi, dokáže pojmout velké množství tekutiny a v žaludku vytvoří gelovitou hmotu, která zasytí na delší čas. Z tohoto důvodu jsou chia semínka často součástí redukčních jídelníčků. Kromě toho mají semínka povzbuzující účinky a hodí se tak spíše do snídaní nebo dopoledních svačin. Jako večerní pochoutku chia semínka raději vynechte. Použití chia semínek je snadné, stačí je namočit do trošky vlažné vody a jakmile se z nich vytvoří gelovitá hmota, jsou semínka připravená ke konzumaci. Můžete je přidat jak do nepečených dezertů, smoothie, tak přimíchat do ovesné kaše nebo jogurtu. Chia semínka nemívají žádné nežádoucí účinky. Na pozoru by se měli mít jen osoby s alergií na ořechy, nebo osoby, které užívají léky k ředění krve.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?