Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Chaga

Další názvy:
Rezavec šikmý
Chaga je severní kazná houba, která nejčastěji dřevo Evropy roste na břízách zejména v chladnějších oblastech, Rusku, ale také Asii a severní Americe. První zmínky o jejich léčivých účincích pocházejí ze severních oblastí Číny. Chaga obsahuje mnoho biologicky aktivních látek jako jsou steroly, lipidy, seskviterpeny, alkaloidy a kyselinu betulinovou. Kyselina betulinová pochází právě z břízy, na které houba parazituje. Tato kyselina má tonizační a protizánětlivé vlastnosti . Kromě toho Chaga obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín D a minerály jako je draslík, selen, měď, zinek, hořčík a mangan. Chaga má antivirové a antibakteriální účinky, zpomaluje proces stárnutí, snižuje hladinu cholesterolu, bojuje proti zánětu, podporuje funkci imunitního systému, snižuje krevní tlak a může působit jako prevence rakoviny.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Blog

Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?