Kliknutím zde přejdete na BrainMarket.cz

Česnek černý

Je upravený speciální metodou fermentace. Celý proces fermentace je dlouhý, trvá přibližně jeden měsíc. Palice česneku se umístí do fermentačního boxu, kde jsou vystaveny vyšší teplotě a vlhku. Fermentace probíhá při vysoké řízené teplotě a vlhkosti. Poslední týden tohoto procesu se česnek chladí a schne. Česnek obsahuje cukry a aminokyseliny. Během kvasného procesu vznikne melanoidin, což je tmavá substance zodpovědná za výslednou černou barvu česneku. Po fermentaci získá česnek sladkou chuť, lepkavou měkkou konzistenci a z většiny zmizí i jeho typický česnekový zápach. Konzistencí připomíná  česnekové želé. Černý česnek má méně štiplavou chuť. Obsahuje téměř dvakrát tolik antioxidantů než česnek syrový. Najdeme v něm organickou sloučeninu 5-allycystein, která podle některých odborníků pomáhá v prevenci rakoviny a snižuje hladinu cholesterolu. Pomáhá mimo jiné snižovat hladinu cukru v krvi. Černý česnek obsahuje vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6 a vitamin C. Z minerálů pak vápník, jód, železo, selen, hořčík, draslík, fosfor, zinek, sodík, mangan, beta-karoten a kyselinu listovou.

Vyhledejte složení

1 2 3 4 5 6 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z