Čekankový sirup
Kořen čekanky pochází z rostliny s jasně modrými květy, která patří do rodiny pampelišek. Po staletí se používá ve vaření a tradiční medicíně a běžně se používá k přípravě alternativy kávy, protože má podobnou chuť a barvu. O vláknině z tohoto kořene se tvrdí, že má četné zdravotní přínosy a často se získává pro použití jako přísada do potravin. Sirup z kořenů čekanky je šetrně extrahován z čerstvých kořenů čekanky a je zcela přírodním produktem. Tento jemný sirup, který má nektarovou viskozitu jako med. Kromě toho má nízký GI (glykemický index) a je vědecky prokázáno, že udržuje nízkou hladinu krevního cukru, což znamená, že nedochází k prudkému nárůstu hladiny cukru v krvi a následnému zhroucení. To znamená, že sirup z kořene čekanky si mohou vychutnat diabetici nebo kdokoli, kdo sleduje příjem cukru. Nejen to, ale protože je výhradně rostlinný, je sirup z kořenů čekanky vhodný pro vegany.
Blog



