Avokádový olej
Zařazení:
Další názvy:
Avocado Oil, Persea Gratissima Oil
Avokádo je skvělé nejen jako potravina, ale také jako součást kosmetických výrobků. Avokádový olej je přírodní rostlinný olej lisovaný z dužiny avokáda, přičemž téměř 70 % avokádového oleje tvoří kyselina olejová, což je mononenasycená omega-9 mastná kyselina prospěšná srdci. Avokádový olej prospívá srdci i tím, že snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi. Četné zdravotní přínosy tohoto oleje jsou z velké části spjaty s vysokou hladinou antioxidantů a zdravých tuků.
Avokádový olej je vhodné přidávat do jídel, jelikož přináší organismu obrovský benefit v podobě lepšího vstřebávání živin, jako jsou např. vitaminy A, D, E, a K rozpustné v tucích. Konzumace avokádového oleje zároveň podporuje detoxikaci organismu a může pomoci snížit riziko chronických onemocnění.
Avokádový olej je jedinečný svými účinky na pokožku. Je bohatý na mastné kyseliny, antioxidanty a další živiny prospívající pleti. Antioxidanty a protizánětlivé látky v avokádovém oleji pomáhají pokožce, aby zůstala hladká, silná a elastická. Olej má hned několik benefitů: uklidňuje od svědění pokožky, hydratuje pokožku, uzdravuje suchou a popraskanou pokožku, chrání kůži před ultrafialovým zářením a chrání před poškozením kůže. Olej obsahuje beta karoten, bílkoviny, lecitin, mastné kyseliny a vitamíny A, D a E.
Představuje výborný zdroj vitaminu A a E, které jsou spojeny se zdravím kožních membrán. Podporuje hojení ran a celkové zdraví pokožky. Udržuje pokožku hydratovanou, vláčnou a podporuje její regeneraci. Zvyšuje elasticitu pokožky, eliminuje výskyt vrásek a chrání pokožku před volnými radikály a nepříznivými vlivy okolí. Působí protizánětlivě a dodává pokožce mladistvý vzhled. Je vhodný pro všechny typy pleti, včetně pleti citlivé. Také přispívá ke zdraví nehtů a vlasů. Vlasy vyživuje, posiluje, zlepšuje jejich vzhled a strukturu a stimuluje růst vlasů. Bojuje proti lupům, zabraňuje třepení konečkům a dodává vlasům lesk a hebkost.
Avokádový olej je vhodné přidávat do jídel, jelikož přináší organismu obrovský benefit v podobě lepšího vstřebávání živin, jako jsou např. vitaminy A, D, E, a K rozpustné v tucích. Konzumace avokádového oleje zároveň podporuje detoxikaci organismu a může pomoci snížit riziko chronických onemocnění.
Avokádový olej je jedinečný svými účinky na pokožku. Je bohatý na mastné kyseliny, antioxidanty a další živiny prospívající pleti. Antioxidanty a protizánětlivé látky v avokádovém oleji pomáhají pokožce, aby zůstala hladká, silná a elastická. Olej má hned několik benefitů: uklidňuje od svědění pokožky, hydratuje pokožku, uzdravuje suchou a popraskanou pokožku, chrání kůži před ultrafialovým zářením a chrání před poškozením kůže. Olej obsahuje beta karoten, bílkoviny, lecitin, mastné kyseliny a vitamíny A, D a E.
Představuje výborný zdroj vitaminu A a E, které jsou spojeny se zdravím kožních membrán. Podporuje hojení ran a celkové zdraví pokožky. Udržuje pokožku hydratovanou, vláčnou a podporuje její regeneraci. Zvyšuje elasticitu pokožky, eliminuje výskyt vrásek a chrání pokožku před volnými radikály a nepříznivými vlivy okolí. Působí protizánětlivě a dodává pokožce mladistvý vzhled. Je vhodný pro všechny typy pleti, včetně pleti citlivé. Také přispívá ke zdraví nehtů a vlasů. Vlasy vyživuje, posiluje, zlepšuje jejich vzhled a strukturu a stimuluje růst vlasů. Bojuje proti lupům, zabraňuje třepení konečkům a dodává vlasům lesk a hebkost.
Blog
Fisetin: Nová naděje pro zdraví buněk
Fisetin je přírodní flavonoid, který se vyskytuje v některých druzích ovoce a zeleniny, například v jahodách, jablkách, kiwi, rajčatech či cibuli. Tato sloučenina se těší rostoucímu zájmu díky svým potenciálním přínosům pro zdraví, zejména v oblasti stárnutí a podpory buněčných funkcí.
Chyby v péči o pleť
Správná péče o pleť je klíčem k zdravému a zářivému vzhledu. Přesto se mnozí dopouštějí chyb, které mohou pleť poškodit nebo zhoršit její stav. Podívejme se na nejčastější omyly, kterým je dobré se vyhnout.
Prebiotika: Výživa pro vaše střeva a zdraví
Prebiotika jsou jedním z nejdůležitějších faktorů pro udržení zdravého trávicího systému. Na rozdíl od probiotik, což jsou přímo živé mikroorganismy, prebiotika představují nestravitelnou složku potravy, která slouží jako výživa pro prospěšné bakterie ve střevech. Proč jsou tak důležitá a kde je najdeme?
Přírodní sladidla: Zdravější alternativa cukru
Přírodní sladidla získávají stále větší oblibu jako alternativa k rafinovanému cukru. Nabízejí sladkou chuť, ale často s nižším obsahem kalorií a lepšími nutričními vlastnostmi. Navíc mohou být šetrnější k našemu tělu a méně zatěžující pro hladinu krevního cukru. Jaké druhy přírodních sladidel existují a v čem jsou jedinečné?